Ministrul finantelor publice, Mihai Tanasescu, si ambasadorul Germaniei in Romania, Wilfried Gruber, au semnat, ieri, doua acorduri de asistenta tehnica si financiara, in valoare totala de 14,3 milioane de euro.

In cadrul acordului, suma de sase milioane de euro va fi utilizata pentru cooperarea financiara bilaterala, prin acordarea de imprumuturi rambursabile. Astfel, prin proiectul "Infrastructura comunala" vor fi finantate reabilitarea sistemelor de aprovizionare cu apa si constructia si reconstructia pietelor de gros, cu trei milioane de euro, cu aceeasi suma fiind finantat si programul de credit pentru intreprinderi mici si mijlocii.

In cadrul acordului de cooperare tehnica, guvernul federal pune la dispozitie, sub forma de asistenta nerambursabila, 8,3 milioane de euro. Destinatiile acestei sume sunt: fondul pentru studii si specialisti (0,950 milioane de euro), promovarea reformei economice, a comertului, a intreprinderilor mici si mijlocii si a parteneriatelor economice (3,650 milioane de euro), promovarea exploatatiilor agricole mijlocii (1,5 milioane de euro) si sprijinirea administratiei publice (2,150 milioane de euro).

In ceea ce priveste implementarea programelor de asistenta, partea germana este responsabila de elaborarea si coordonarea proiectelor si programelor de asistenta tehnica, partea romana urmand sa beneficieze de rezultatele proiectului. In cadrul asistentei economice acordate Romaniei de catre statele membre, Germania este unul dintre cei mai importanti donatori.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.