Banca olandeza ABN AMRO a decis sa se retraga din cursa pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane, a declarat pentru Mediafax Carolien Pors, reprezentant al Biroului de presa al bancii olandeze.

"In aceasta dimineata (n.r. - joi), am decis sa ne retragem din procesul de privatizare. Nu avem nici un motiv pentru a continua. Nu va putem oferi mai multe detalii", a spus Pors.

Banca olandeza administra, la mijlocul anului, active de 855,7 miliarde de euro, iar la sfarsitul anului trecut se plasa pe pozitia a 16 - a in lume dupa valoarea acestui indicator.

La mijlocul lunii iulie, comisia de privatizare a BCR a dat avizul pentru 10 din cele 11 institutii care au depus scrisori de interes si a respins participarea consortiului format din Texas Pacific si Citigroup Venture Capital International.

Dupa prima etapa de selectie, in cursa au mai ramas de Fortis, Banco Comercial Portugues, Banca Nationala a Greciei, Banca Intesa, Deutsche Bank AG, Erste Bank AG, Dexia, KBC, BNP Paribas, ABN AMRO si Texas Pacific Group. Investitorii pot alege sa preia fie un pachet de 50% plus o actiune la Banca Comerciala Romana (BCR), fie o participatie de 61,8825%.

Comisia de privatizare estimeaza ca desemnarea castigatorului si semnarea contractului vor avea loc pana la 21 noiembrie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.