Pe linga electrocasnice, de ieri, la Uzina Mecanica din Cugir se produce si armament de tip NATO. Este vorba de munitie de infanterie la preturi europene.

Incepind de ieri, a intrat in functiune sectia de productie a armamentului de tip NATO din cadrul Uzinei Mecanice din Cugir. Primele loturi de munitie vor fi certificate de o firma specializata din Marea Britanie. In prezent, la Cugir se mai fabrica masini-unelte, produse electrocasnice, produse ale industriei de aparare, textile militare si o serie de scule si unelte.

Americanii, interesati de fabrica

Potrivit lui Cornel Chiriac, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, in toamna acestui an va fi inceputa privatizarea Fabricii de Arme si a Uzinei Mecanice Cugir, urmind ca toate procedurile sa fie finalizate cel mai probabil in primavara anului viitor. De asemenea, acesta a spus ca exista mai multe firme interesate de privatizarea uzinei din Cugir, printre care un concern din Statele Unite ale Americii si altul din Austria. Ministrul secretar de stat a mai afirmat ca in cadrul procesului de privatizare vor fi incluse atit Fabrica de Arme din Cugir, cit si sectia civila.

Ce se va produce

Noua linie de productie din cadrul Uzinei Mecanice Cugir va produce munitie de infanterie, care se incadreaza in costurile si preturile europene, urmind sa indeplineasca totodata si cerintele NATO. Linia a fost lansata oficial in urma cu doi ani, insa in aceasta perioada nu a functionat propriu-zis. Pina acum, in cadrul fabricii au fost produse doar primele loturi de proba, care urmeaza sa fie trimise, pentru certificare, unei firme din Marea Britanie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.