Dealerii bancilor apreciaza ca BNR a atras din piata valutara aproximativ un miliard de euro prin interventiile repetate din ultimele cinci zile, chiar daca luni si marti operatiunile au avut o anvergura mai redusa. Banca centrala a continuat marti sa-si faca simtita prezenta pe piata interbancara, cumparand valuta, intr-o prima faza, de la bancile cu expunere mica.

Aceste operatiuni au fost demarate in sedinta de miercuri a saptamanii trecute, atunci cand cotatiile euro se plasau aproape de nivelul de 3,4 lei. Cotatiile au oscilat intre un minim de 3,54 - 3,56 lei/euro si un maxim tranzactionat de 3,59 lei/euro. Interventia directa la unele banci mai mari a fost initiata in jurul orei 12 la un nivel al cotatiilor de 3,57 lei. Reprezentantii bancilor au aratat ca sursele de valuta directionate catre BNR sunt variate, dar proportiile sunt estimate in mod diferit.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.