Grupul petrolier ungar MOL a informat ca valoarea totala a activelor a fost, in primele sase luni, de 1.704 miliarde de forinti, cu circa 4% peste nivelul consemnat la sfarsitul anului trecut (1 euro - 243,83 forinti). Per total, profitul net aferent perioadei aprilie-iunie a crescut cu 115%, pana la 62,88 miliarde de forinti, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, informeaza Mediafax. Veniturile operationale din al doilea trimestru au avansat cu 29%, pana la 551,43 miliarde forinti.

Profitul obtinut inainte de plata dobanzilor, a impozitelor, a deprecierii si amortizarii (EBITDA) a crescut, in al doilea trimestru, fata de aprilie-iunie 2004, cu 45%, pana la 105,2 miliarde de forinti. Printre principalele coordonate ale activitatii grupului ungar din primul semestru al anului s-au numarat integrarea operatiunilor Shell din Romania, unde compania detine 135 de benzinarii, se arata intr-un comunicat al firmei, citat de Mediafax.

"Am continuat consolidarea regionala prin definitivarea tranzactiei cu Shell Romania si negocierea, impreuna cu partenerul nostru, INA, a privatizarii (companiei bosniace) Energopetrol", a declarat Zsolt Hernadi, presedintele executiv al MOL. Pe langa benzinariile din Romania, la finele lunii iunie, grupul MOL mai detinea 358 de unitati in Ungaria, 264 in Slovacia 42 in Cehia, totalul fiind de 855 statii de alimentare.

MOL activeaza in Romania din 1995. Compania maghiara detinea, impreuna cu firma croata INA, la inceputul lunii aprilie, peste 1.000 de benzinarii in 11 tari din Europa Centrala si de Est.

Shell a intrat pe piata romaneasca in 1992 si a investit peste 200 de milioane de dolari, in principal pentru dezvoltarea retelei de benzinarii, care cuprindea, anterior tranzactiilor cu MOL, peste 80 de unitati.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.