Cel putin asa a declarat vicepremierul, Gheorghe Copos. Acesta a mentionat ca din septembrie nici o masura care vizeaza fiscalitatea, in general, si altele cu impact direct asupra mediului de afaceri nu va mai fi adoptata de catre Executiv decat dupa consultari prealabile cu reprezentantii oamenilor de afaceri si ai organizatiilor patronale.

Copos, s-a inalnit marti cu reprezentanti ai organizatiilor patronale carora le-a prezentat principalele actiuni desfasurate la nivelul Guvernului cu impact asupra mediului de afaceri, in centrul discutiilor fiind politica fiscala pe perioada 2006-2007, modificarea Legii falimentului, circulatia libera a oamenilor de afaceri in Uniunea Europeana.

Copos a declarat ca oamenii de afaceri sunt nemultumiti de fenomenele de coruptie, de existenta unei economii necontabilizate, de dialogul social intre ministere si mediul de afaceri, vicepremierul mentionand ca in septembrie 2005 isi propune sa analizeze impreuna cu mediul de afaceri, cu patronatele, politica fiscala si cea de creditare a firmelor romanesti.

Vicepremierul a precizat ca a ajuns la concluzia ca parteneriatul public-privat este mai necesar ca oricand in aceasta etapa a dezvoltarii sociale si economice, prilej folosit de Speranta Munteanu, director PriceWaterhouseCoopers, sa pledeze pentru introducerea si in Romania a conceptului de netting, intr-o viitoare lege a insolvabilitatii, care sa inlocuiasca legea falimentului.

Oficialul roman a subliniat ca el nu face politica, ca nu-i place politica si ca prezenta sa se datoreaza mediului de afaceri si dorintei de a dezvolta investitii straine si sectorul IMM-urilor, Copos mentionand ca este dezamagit de politica, in general, si de politicienii romani in special, vicepremierul precizand ca nu doreste decat sa realizeze un cadru optim creatorilor de valoare adaugata si de locuri de munca.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.