Dintre cele 210.000 de firme care nu si-au schimbat certificatul de inmatriculare, 150.000 au fost dizolvate.
Potrivit noii legislatii, pina la data de 31 decembrie 2004 firmele inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) trebuiau sa-si preschimbe certificatul de inmatriculare si cel de inregistrare fiscala. De asemenea, ar fi trebuit sa-si depuna si bilanturile contabile. In total, 400.000 de firme aveau probleme, asta insemnind 80% din totalul societatilor din Romania.

In noile conditii, Oficiul National al Registrului Comertului a demarat incepind cu luna aprilie 2005 campania de dizolvari a firmelor vizate. Dintre cele 210.000 firme care nu si-au preschimbat certificatul de inmatriculare, potrivit statisticii Oficiului National al Registului Comertului, 150.000 au fost deja dizolvate. Marea problema in dizolvarea societatilor cu probleme o reprezinta datoriile acestora la bugetul de stat si in speta Agentia Nationala de Administrate Fiscala (ANAF), cea care se ocupa de recuperarea banilor datorati statului. Potrivit lui Dorin Tiganas, putator de cuvint la ANAF pina in prezent s-au desfiintat doar firmele care nu datorau bani statului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.