In urma unui nou esec al controversatului model Logan, inregistrat la un test de stabilitate efectuat in Franta, grupul Renault a hotarat sa nu mai trimita la export, in Vest, masini echipate cu jante din aliaj. La o proba de ocolire a obstacolelor, autovehiculul a ramas, practic, in trei roti, dupa ce pneul masinii s-a desprins de janta. Problema a aparut numai la modelul echipat cu jante din aliaj, care s-au deformat dupa o serie de viraje bruste la viteze de 70-80 de kilometri la ora. In cazul modelului cu jante de otel nu au fost probleme si, in consecinta, grupul Renault a luat decizia de a nu mai exporta in Europa de Vest masini echipate cu jante din aliaj.

Reprezentantii grupului Dacia-Renault, citati pe site-ul Radio France International, afirma ca hotararea nu este valabila si pentru Romania. Adica Loganul echipat cu jante din aliaj va fi in continuare livrat pe piata interna. Posesorilor de autoturisme din aceasta categorie nu le mai ramane decat sa spere ca pneurile nu se vor desprinde de pe roata din aluminiu, chiar daca soselele noastre sunt mai intortocheate si mai greu practicabile decat cele din Occident.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.