Firma germana producatoare de echipamente sportive Adidas da lovitura. Ea este pe punctul de a semna un contract pentru achizitionarea renumitei firme americane "rivale" Reebok contra sumei de 3,1 miliarde de euro (3,8 miliarde de dolari).

Afacerea, remarca ieri BBC, pune in dificultate un mare concurent de pe piata SUA, Nike. Herbert Hainer, directorul companiei Adidas, a calificat afacerea drept "o miscare strategica majora" a grupului sau, ce va avea un impact important asupra extinderii geografice a afacerilor noului colos producator de echipament sportiv. Contractul devine insa functional dupa ce va fi aprobat de actionarii firmei Reebok si de catre autoritatile in materie concurentiala, etape ce ar putea fi finalizate la inceputul anului viitor. BBC remarca, ieri, ca stirile referitoare la achizitionarea de catre Adidas a firmei Reebok au determinat, in decurs de numai cateva ore, o crestere considerabila, de 16 la suta, a actiunilor companiei americane la Bursa din New York, ajungand la 51 dolari bucata. Interesant este faptul ca Adidas ofera 59 dolari per actiune Adidas, in cash.

Concomitent cu anuntarea iminentei finalizari a acordului Adidas - Reebok, agentiile de presa au dat publicitatii situatia financiara prospera a companiei germane Adidas. Un bilant oficial al acesteia demonstreaza ca, in trimestrul al doilea al anului curent, a realizat un profit net cu 33 la suta mai mare, ajungand la 94 milioane de euro, suma ce include si castigul obtinut din vanzarea diviziei producatoare de articole sportive de iarna, Salomon, catre firma finlandeza Amer Sports. Potrivit Reuters, citat de BBC, vanzarile Adidas au crescut in aceeasi perioada cu 8,2%, la 1,52 de miliarde de euro, usor peste previziunile analistilor, de 1,49 de miliarde de euro, datorita evolutiei pozitive pe toate pietele unde este prezenta, cu exceptia Europei.

Pentru intregul an 2005, firma Adidas, cu sediul in Bavaria, asteapta ca profitul net sa creasca cu 20%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.