Conform datelor centralizate de la Institutul National de Statistica cele mai mari salarii medii nete au fost realizate in activitatea de intermedieri financiare, respectiv de peste 24.500.000 de lei vechi.

De asemenea, salarii mari au si cei care lucreaza in industria tutunului si in transporturile aeriene care castiga aproximativ 16.000.000 de lei vechi, iar cei care lucreaza in industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor castiga aproximativ 15.000.000 de lei vechi.

In luna mai au fost inregistrati peste 4,5 milioane de salariati, in crestere cu 137.000 de angajati fata de de perioada similara a anului trecut.

Dintre acestia, 1,7 milioane de persoane lucreaza in industrie, iar in comert cu ridicata si cu amanuntul lucreaza peste 600.000 de persoane, in constructii, invatatamant si sanatate si asistenta sociala lucreaza peste un milion de persoane.

In ceea ce priveste salariul mediu brut pe economie, in luna mai, a fost de aproximativ 9,5 milioane de lei.

Banii Nostri

Sursa: Banii NostriTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.