Diminuarea fiscalitatii asupra fortei de munca cu cel putin 10% ar duce la cresteri salariale, in maxim doi ani, de peste 15%, a declarat, ieri, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). "Prin reducerea fiscalitatii asupra contributiilor sociale, in maxim doi ani, vor aparea la suprafata intre 300.000 si 400.000 de locuri de munca existente la negru. Totodata, vor fi scoase la suprafata veniturile salariale reale ale angajatilor", a spus Nicolescu.

Presedintele CNIPMMR a precizat ca Romania este tara cu cele mai mari impozite pe forta de munca din Europa. Potrivit unui sondaj realizat de CNIPMMR pe un esantion de circa 1.400 de IMM-uri, in anul 2004 comparativ cu 2003, s-a contatat ca peste 77% dintre acestea au marit salariile sub media inflatiei (sub 11%). Referitor la masura privind inchiderea firmelor care au mai putin de cinci angajati, Ovidiu Nicolescu a mentionat ca nici nu se poate pune problema de asa ceva. "Cei de la finante care lucreaza la asa ceva probabil nu cunosc legislatia europeana. Nu este normal sa fie asa ceva", a mai spus seful CNIPMMR.

Ministrul finantelor, angajat de IMM-uri

Ministrul Finantelor, Ionut Popescu ar trebui sa isi de-a demisia daca sa va face o remaniere guvermanetala, au adaugat reprezentantii CNIPMMR. "Impozitul pe dividente este o bataie de joc la adresa IMM-urilor. La inceput au spus 5%, apoi 10%. Autoritatile au anuntat 16% impozit pe dividente. Daca ministrul finantelor va demimsiona gaseste loc la oricare dintre noi", a mai adaugat Neculai Vitelaru, vicepresedintele CNIPMMR.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.