Comisarii Garzii Financiare au identificat, la inceputul lunii iulie, in urma verificarii in trafic a mijloacelor de transport marfa, deturnarea a 171 tone de motorina tip Euro 3, aflate in regim suspensiv, evaluate la circa 595.000 de lei (5,9 miliarde de lei vechi), furnizorul fiind Rafo Onesti.

Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, din documentele justificative prezentate, reiesea ca furnizorul motorinei este compania Costea & Bob SRL - Cluj, iar beneficiarul era firma Discord Instalatii SRL - Brasov. Prin extinderea controlului, s-a constatat ca furnizorul a fost in realitate Rafo Onesti, care, in data de 7 iulie, pe baza unui contract incheiat cu Eco Petroleum SA-Constanta, a livrat acesteia cantitatea totala de 355 de tone motorina.

Deoarece beneficiarul motorinei avea calitatea de antrepozit fiscal, livrarea a fost facuta in regim suspensiv, in pret nefiind inclusa acciza aferenta. Din verificari a reiesit ca, pentru deturnarea acestei marfi aflate in regim suspensiv, s-a recurs la substituirea identitatii furnizorului si a beneficiarului, prin falsificarea documentelor de livrare. Astfel, cele 171 de tone de motorina depistate in trafic reprezinta de fapt o parte din motorina livrata initial catre Eco Petroleum.

Conform comunicatului, in facturile fiscale de livrare, intocmite in fals de reprezentantul companiei Costea & Bob, pretul pe litru al motorinei era majorat fata de cel al furnizorului real, diferenta reprezentand-o valoarea accizei pe care acesta urma sa o incaseze, fara sa fi achitat obligatiile aferente catre bugetul de stat. Din calculele efectuate de comisarii Garzii Financiare reiese ca a fost creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 228.885 de lei.

Compania Costea & Bob a fost sanctionata contraventional cu amenda de 100.000 de lei si s-a luat masura confiscarii celor 171 tone de motorina. De asemenea, avand in vedere natura penala a faptelor constatate, a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau pentru continuarea cercetarilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.