Walt Disney Co. poarta discutii pentru preluarea Playdom Inc., un producator de jocuri pentru cea mai populara retea sociala, Facebook.

Tranzactia ar putea fi finalizata saptamana aceasta, valoarea ridicandu-se la peste 500 mil. dolari, potrivit unei persoane apropiate discutiilor. Astfel, Disney isi extinde operatiunile in segmentul jocurilor online si pe mobil, , informeaza Bloomberg. Luna aceasta compania a achizitionat Tapulous Inc., un dezvoltator de jocuri cu tematica muzicala destinate iPod si iPad.

“Playdom este cel mai mare jucator independent ramas si care nu este ingrozitor de scump”, declara Michael Pachter, analist in cadrul Wedbush Morgan Securities, potrivit Wall-Street.

Cu sediul in California, Playdom a atras in luna iunie o runda de finantare de 33 mil. dolari din partea unor fonduri de investitii, printre care si Steamboat Ventures, sustinut de Disney, fond care investeste in companii din domeniul media, tehnologie si servicii.

Playdom a fost fondata de Chris Wang, Dan Yue si Ling Xiao. Compania a dezvoltat jocuri precum Mobsters, in reteaua MySpace, sau Sorority Life, in reteaua Facebook, care atrag peste 38 de milioane de utilizatori in fiecare luna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.