Dupa un an 2009 in care cuvintele de ordine in recrutare au fost prudenta si expectativa, in primul semestru al acestui an companiile din retail, FMCG, externalizare si productie au aprobat planurile de expansiune controlata a organigramei.

Chiar daca industriile de Business Proces Outsourcing (BPO), FMCG (bunuri de larg consum) si retail au derulat proiecte de recrutare in prima parte a anului, piata fortei de munca inca nu asista la valuri de expansiune in masa, ci la acoperirea unor necesitati stringente de personal. Si in acest an oamenii de resurse umane evita sa vorbeasca despre “mari angajatori” si se limiteaza la a mentiona sectoare de activitate care incep sa isi revina din amorteala, scrie Wall-Street.ro.

“Cred ca pe primele locuri se afla companiile care ofera servicii externalizate de tipul BPO/SSC/CC, care au continuat sa recruteze masiv in acest an pentru centrele deja existente sau pentru centre noi din tara. In ciuda crizei economice, a continuat expansiunea unor mari lanturi de retail”, afirma Florin Ochiana, HR operations manager al companiei de recrutare Lugera & Makler.

Potrivit lui Ochiana, si sectorul IT si-a continuat expansiunea, mai ales in orasele cu centre puternice, asa cum sunt Bucurestiul, Clujul, Timisoara sau Iasiul.

Cele mai licitate pozitii vacante au fost cele din sectoarele comert, vanzari si servicii, spun recruiterii. Pentru celelalte industrii, in ciuda crizei din economie, nevoia de specialisti a ramas oarecum la fel de prezenta ca anii precedenti.

Restul articolului il gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.