Una dintre societatile comerciale patronate de vicepremierul "conservator" George Copos figureaza in evidentele Ministerului Finantelor Publice cu datorii la bugetul de stat. Ziarul "Averea" a intrat in posesia listei pe care sunt defalcate restantele catre stat ale firmei ANA TRANS INTERNATIONAL. Organele de administrare fiscala au declansat deja procedura de executare silita impotriva societatii in cauza, la care George Copos detine ca persoana fizica 2,8% din actiuni. Patronul FC Rapid mai are la aceeasi societate inca 28,87% din actiuni, prin intermediul altor doua firme controlate de el: ANA GROUP si SWITEL CORPORATION.

Prima dintre acestea este "perla coroanei" in imperiul financiar al lui George Copos - fiind evaluata la aproximativ 139.000.000 de euro, iar cea de-a doua, SWITEL, isi are sediul in paradisul fiscal din Liechtenstein, orasul Vaduz. Debitele firmei ANA TRANS INTERNATIONAL apar pe "lista neagra" a Ministerului Finantelor Publice, publicata la 31 martie 2005. "Averea" i-a contactat in cursul zilei de ieri pe reprezentantii ministerului, carora le-a solicitat sa precizeze daca datoriile lui George Copos, inregistrate la acea data, au fost recuperate intre timp ori s-au marit. Raspunsul primit a fost ca lista din 31 martie 2005 este "ultimul act oficial, complet" si ca "alte date transmise de unitatile din teritoriu nu s-au centralizat". Reprezentantul ministerului a adaugat ca, oricum, alte informatii decat cele prezentate pe pagina oficiala de web a MFP tin de secretul fiscal. Datoriile ANA TRANS INTERNATIONAL se cifreaza la 1.423.670.000 lei, din care impozitul pe profit neplatit la stat este in valoare de 674.560.000 lei.

Interesant este ca ANA TRANS a fost infiintata in 2001 la Stefanesti, judetul Arges, in circumscriptia electorala a vicepremierului. Din bilantul firmei pe anul 2002 reiese ca societatea a avut o cifra de afaceri de 32.124.472.000 de lei si un profit brut in cuantum de 3.246.389.000 lei. In anul 2003, cifra de afaceri a crescut la 43.844.819.000 lei, iar profitul brut la 4.412.515.000 lei. Potrivit legii, in cazul in care se incepe executarea silita impotriva unei societati comerciale, conturile acesteia pot fi blocate, iar pe anumite active, organele de urmarire fiscala au posibilitatea sa instituie sechestru asigurator in vederea "acoperirii" debitelor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.