Deficitele bugetare si imprumuturile contractate de state au modificat clasamentul tarilor cu cele mai riscante datorii in ultima luna, potrivit informatiilor prezentate de CMA DataVision .

  • Locul 3 – Grecia:

Dupa ce a avut nevoie de un imprumut enorm din partea Bancii Mondiale si a Uniunii Europene pentru a plati cheltuielile, Grecia a urcat rapid in topul celor mai riscante tari si se afla in prezent pe locul al doilea.

  • Locul 2 – Argentina:

Fata de luna precedenta, Argentina si-a mentinut pozitia, avand o marja a CDS-urilor de 1.205,62 puncte de baza, in crestere cu 39% fata de valoarea de la inceputul lunii mai.

  • Locul 1 – Venezuela:

Venezuela continua sa se plaseze pe primul loc in topul tarilor cu risc de faliment, valoarea costului de asigurare impotriva datoriilor fiind de 1.475,63 puncte de baza.
  • Romania:

Criza deficitului bugetar si somajul inca ridicat a urcat tara noastra pe pozitia a noua in clasamentul tarilor cu cele mai riscante datorii. Romania are o marja a contractelor Credit Default Swaps (CDS), valoare a costului de asigurare impotriva datoriilor, de 395,5 puncte procentuale.

Citeste integral topul tarilor cu cele mai riscante datorii pe wall-street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.