Magiunul natural de prune Topoloveni, produs de compania Sonimpex Serv Com, a fost medaliat recent de International Taste&Quality Institute din Bruxelles cu premiul The Superior Taste Award, o recunoastere mondiala care se bazeaza pe degustarea fara cunoasterea produselor.

Astfel, magiunul de Topoloveni a devenit primul produs alimentar traditional romanesc care primeste aceasta distinctie din partea Institutului.

„Acest produs este un deschizator de drumuri pentru celelalte produse traditionale romanesti. Astfel, numele de Topoloveni va fi cunoscut in Europa si la nivel mondial ca un loc unde sunt realizate produse deosebite. Imi doresc sa fie urmat si de alte produse din Romania”, a declarat ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, citat de NewsIn.

Acesta a adaugat ca piata europeana a produselor traditionale este una importanta, iar Romania ar trebui sa isi faca simtita prezenta cu cat mai multe produse, adaugand ca producatorii de profil vor beneficia de tot sprijinul necesar din partea ministerului de resort.

Degustarea Magiunul natural de prune Topoloveni, din cadrul selectiei, a fost realizata de 60 de bucatari de renume international.

Retail jobs

Magiunul de Topoloveni a mai obtinut pana in prezent si alte distinctii si recunoasteri, printre care cea de furnizor al Casei Regale a Romaniei pentru urmatorii trei ani, produs traditional atestat de Ministerul Agriculturii, certificarea Centrului National de Incercare si Expertizare a Produselor LAREX, codul NATO de agent economic, precum si certificarea Kasrut, din partea Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania.

In acelasi timp, magiunul este primul produs romanesc care a fost inregistrat incepand cu luna februarie 2009 pentru obtinerea indicatiei geografice protejate, indicatie prin care Comisia Europeana garanteaza autenticitatea si calitatea retetei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.