Avind in vedere evolutia apreciativa a monedei nationale, care se apropie de un nou prag psihologic de 3,55 lei pe un euro, la inceputul acestei saptamini raportul leu-euro cu scadenta decembrie a fost tranzactionat la pretul de 3,5850 lei. Victor Pop, de la SSIF Vanguard, crede ca aceste preturi sint un rezultat al "stabilitatii existente in piata valutara, unde euro a stat aproape patru luni in jurul valorii de 3,6 lei. Vinzatorii considera ca este posibila o scadere a euro spre 3,5 lei, de unde ar urma o revenire a cursului spre 3,6 lei".

Euro a avut o evolutie descrescatoare pentru scadenta septembrie. Dupa tranzactionarea la jumatatea lui iunie la un pret de 3,65 lei, euro a intrat pe o panta descendenta, la inceputul saptaminii trecute el fiind cotat la 3,5750 lei. Urmatoarele sedinte au adus noi scaderi, vineri fiind atins un prag minim de 3,5610 lei, valoare foarte apropiata de cursul oficial, semn ca investitorii mizeaza pe continuarea aprecierii leului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.