Danezii risca sa ramana fara bere Carlsberg, din cauza unei greve.

Peste 1.000 de angajati ai companiei protesteaza pentru ca nu li se cresc salariile, relateaza The Copenhagen Post, citat de NewsIn.

In 4 mai, cei 500 de angajati de la principala fabrica din Jutland au intrat in greva. Ei s-au intors la lucru, dar au reluat greva trei zile mai tarziu. Vineri li s-au alaturat alti 600 de angajati ai companiei, inclusiv soferi care distribuie berea.

Stocurile de Carlsberg de la magazinele si supermarketurile din tara sunt in scadere, din cauza conflictului de munca
, a declarat Jens Bekke, director de comunicatii al Carlsberg. "Ultimul nostru transport a fost dus la Copenhaga", a spus el. "Asa ca ce se mai afla in prezent in magazine, asta este" toata berea, a adaugat Bekke.

Conducerea Carlsberg a anuntat ca va fi nevoita sa concedieze multi angajati, daca si cand se vor intoarce la munca. "Este 100% sigur ca vor exista concedieri, din cauza scaderii productiei si pierderii cotei de piata din cauza grevei"
, potrivit lui Bekke.

Potrivit responsabilului, productia de bere de la Jutland pentru pietele canadiene, norvegiene si suedeze, a fost mutata deja in strainatate. "Danemarca incepe sa devina cel mai scump loc din regiune pentru a produce bere", a subliniat el. "Si va deveni si mai scumpa, daca angajatii cred ca acelasi numar de angajati ai fabricii ar trebui sa faca aceeasi munca", a adaugat Bekke.

Reprezentantii sindicatelor au auntat ca in prezent nu exista discutii cu conducerea companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.