rupul detine deja pachetul majoritar al Automobile Dacia * Potrivit primului-ministru autoritatile se afla, de asemenea, in negocieri avansate pentru salvarea Daewoo Automobile Romania

Grupul francez Renault a hotarat sa inceapa un nou proiect de investitii in Romania, in valoare de peste 200 milioane euro, a anuntat, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu. El a precizat ca facilitatile de care compania franceza va beneficia pentru acest proiect au primit acordul Consiliului Concurentei, conform legislatiei din domeniul ajutoarelor de stat, dupa ce autoritatea de resort a solicitat avizul prealabil al acestuia. Grupul Renault controleaza din 1999, anul privatizarii uzinei, pachetul majoritar de actiuni la societatea Automobile Dacia.

Primul-ministru a precizat, de asemenea, ca autoritatile se afla in negocieri avansate pentru identificarea unui proiect care sa permita atat mentinerea in functiune a societatii Daewoo Automobile Romania, cat si dezoltarea unui program industrial mai ambitios in zona Craiovei. "Suntem in negocieri destul de avansate pentru gasirea unui parteneriat pentru Daewoo si, daca lucrurile se vor desfasura bine, sunt sanse ca in perioada urmatoare sa putem solutiona aceasta problema", a spus Tariceanu.

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) negociaza cedarea de catre compania Daewoo Motor a cotei de 51% din actiunile Daewoo Automobile Romania si stingerea creantelor partii coreene fata de producatorul auto din Craiova. Infiintata in 1994 ca societate mixta creata de Automobile Craiova si grupul sud-coreean Daewoo, Daewoo Automobile Romania are o intelegere cu General Motors Daewoo Auto and Tehnology, care a preluat, in septembrie 2002, o parte din activele Daewoo Motor. Acordul permite Daewoo Automobile Romania sa produca sub licenta Daewoo pana in luna octombrie a acestui an.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.