Ferrari are planuri mari pentru urmatorii trei ani: Lansarea a sase modele noi, dintre care cel mai important va fi noul Enzo.

Primul model care va intra in productie conform noilor planuri va fi un cabrio: un Spider bazat pe actualul 458 Italia. Acesta va folosi acelasi motor V8 de 570 de cai si va fi urmat tot in 2011 de o versiune complet noua a lui 612 Scaglietti, dotat cu puternicul motor V12. Acest model a primit numele de cod F151, insa numele exact sub care va fi vandut nu este inca public.

Tot din noul 612 va fi derivata cel mai probabil si o versiune hibrida, dar ramane de vazut daca aceasta va utiliza un sistem de tip KERS, un sistem care are ca scop stocarea energiei produsa pe perioadele de franare, pentru a o elibera pe perioadele de acceleratie.

In 2012 vine randul aparitiei succesorului actualului Enzo, nava-amiral a marcii Ferrari. Este de asteptat ca noul Enzo sa utilizeze un motor V8 twin-turbo cu injectie directa si sa includa inovatii tehnologice precum un sistem de aerodinamica activa care pompeaza aer in interiorul structurii masinii pentru a optimiza curentii de la suprafata si de sub masina. Transmisia noului Enzo va fi foarte compacta si va include un sistem mild-hibrid care stocheaza energia de la franare si o reintroduce in sistem pentru a imbunatati acceleratiile fara a creste consumul de carburant. In fine, habitaclul noului Enzo va fi complet redesenat, cu o pozitie fixa pentru sofer si mai multe comenzi mutate pe volan.

Noul Enzo va fi urmat de o versiune complet noua a lui 599 GTB Fiorano in 2012 si de un facelift al lui Ferrari California in 2013. Tot in acel an va fi lansata o versiune Scuderia extrema a lui 458 Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.