In perioada 15 aprilie - 31 mai 2010, Arctic si Beko lanseaza campania nationala "Fii eco, alege Artcic sau Beko!" prin care consumatorii pot inlocui electrocasnicele vechi cu produse ce prezinta eficienta energetica superioara, clasa A+.

Frigiderul este aparatul electrocasnic care consuma cea mai multa energie electrica intr-un camin. Inlocuind un frigider vechi de 7-10 ani cu unul nou din clasa A+ se poate economisi pana la jumatate din consumul de energie, ceea ce pe termen lung inseamna economii importante.

Campania initiata are ca scop incurajarea inlocuirii vechilor aparate frigorifice - cu o eficienta energetica redusa - din dotarea gospodariilor, si totodata, colectarea si reciclarea acestora, proiectul desfasurandu-se cu sprijinul RoRec, Asociatia Romana pentru Reciclare.

Astfel, intre 15 aprilie si 31 mai 2010, toti cei interesati sa inlocuiasca vechiul frigider se pot prezenta cu aparatul la centrele de colectare sau in magazinele de electrocasnice, primind in schimb o reducere de 150 lei la achizitionarea oricarui frigider de clasa A+, marca Arctic sau Beko. La promotie participa toate magazinele de electrocasnice din tara care comercializeaza produsele Arctic si Beko.

Consumatorii percep electrocasnicele vechi care functioneaza in continuare ca avand valoare, nefiind constienti de costurile de functionare ridicate, si nici de impactul lor asupra mediului. Daca avem in vedere ca un frigider consuma aproximativ 20% din totalul de energie folosita intr-o casa, atunci inlocuirea vechilor aparate frigorifice cu unele noi de clasa elergetica A+ inseamna costuri considerabil reduse pentru energia electrica. In plus, dincolo de aspectul economic, alegerea unor electrocasnice nepoluante si cu un consum mic, presupune si reducerea impactului asupra mediului inconjurator, un pas important pe care il putem face fiecare pentru imbunatatirea calitatii vieti,” a declarat Gabriela Geana, Marketing Manager Arctic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.