Consortiul Vinci-Aktor, castigatorul licitatiei pentru constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, nu a reusit sa obtina finantare din partea bancilor pentru demararea lucrarilor.

Consortiul Vinci-Aktor, castigatorul licitatiei pentru constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, a renuntat la proiect deoarece nu a reusit sa obtina finantare din partea bancilor pentru demararea lucrarilor in conditiile contractului semnat, a declarat Dorina Tiron, sefa Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), citata de Wall-Street.ro.

"In continuare, vom analiza pe ce finantare vom merge pentru acest proiect. Luni, in cadrul unei conferinte de presa, vom prezenta exact ce se va intampla in continuare cu privire la tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov", a declarat directorul general al CNADNR, Dorina Tiron.

Consortiul Vinci-Aktor a anuntat ca nu va plati nicio despagubire, compensatii sau orice alte sume catre oricare dintre parti. Valoarea totala acordului privind constructia autostrazii este estimata la 4,8 miliarde de euro, informeaza NewsIn.

Consortiul a notificat printr-o serie de scrisori Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si Ministerul Transporturilor ca nu a obtinut finantarea pentru demararea constructiilor la tronsonul de 58 de kilometri din Autostrada Comarnic Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.