Inscrierile pentru cel mai amplu program national de burse private pentru masteranzi si doctoranzi, "Orizonturi Deschise", derulat de Fundatia Dinu Patriciu pentru al treilea an consecutiv, se vor desfasura in perioada 15 aprilie -15 iunie 2010.

„Orizonturi Deschise” se adreseaza tinerilor care doresc sa urmeze programe de master sau doctorat la cel mai inalt nivel, in cadrul universitatilor de prestigiu din afara tarii. Pentru a se inscrie, candidatii trebuie sa fie cetateni romani si sa sa fie admisi la universitati de top din lume.

Prin acest program, Fundatia Dinu Patriciu acorda anual 100 de burse in valoare individuala de 15.000 USD pe an, pe toata perioada programului de pregatire.

Este foarte important sa ii incurajam pe tinerii romani sa se specializeze la cele mai bune universitati din lume si mai ales sa se intoarca apoi in tara pentru a implementa ceea ce au invatat” declara Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Obiectivul Fundatiei Dinu Patriciu este acela de a contribui, prin sustinerea tinerilor, la cresterea nivelului de educatie si excelenta din societatea romaneasca. Din acest motiv, beneficiarii burselor „Orizonturi Deschise” se angajeaza sa se intoarca in tara dupa terminarea programului de master/doctorat pentru o durata de timp cel putin egala cu cea a formatiei urmate pentru care au primit bursa, in caz contrar urmand a returna contravaloarea bursei.

Pentru anul academic 2010-2011 vor fi acordate 104 burse deoarece patru dintre masteranzii care si-au incheiat anul acesta programul de specializare in afara tarii au decis sa nu se intoarca in Romania si sa returneze bursa primita, conform conditiilor contractuale asumate.

Cei interesati se pot inscrie completand formularul online care poate fi accesat intre 15 aprilie si 15 iunie 2010 la adresa de internet https://candidatiorizonturideschise.fundatiadinupatriciu.ro/, urmand sa trimita prin posta, la adresa Fundatiei (Bld. Mircea Eliade, numarul 2, sector 1, Bucuresti), dosarul de candidatura, cu toate documentele necesare. In data de 18 iulie se va face publica lista beneficiarilor programului pentru anul academic 2010-2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.