Firma de leasing al carei director a fugit cu banii depusi de clienti ca avans pentru case este administrata de un judecator sindic german.

MTS Leasing GmbH a intrat in incapacitate de plata, activitatea companiei fiind preluata, incepind cu 19 iulie, de un judecator sindic german, se arata intr-o informatie transmisa catre agentii MTS Leasing si semnata de presedintele companiei, Theo Metzen. Potrivit documentului, incepind de marti, 19 iulie, orice decizie va trebui luata doar cu acordul noului administrator, avocatul Georg Bernsau.

O alta varianta pentru situatia dificila in care se afla MTS Leasing era obtinerea de surse de finantare. In conditiile in care compania germana avea in Romania citeva contracte onorate (cladiri construite), s-a propus preluarea portofoliului de catre o firma romaneasca.

Aceasta putea avea acces la fonduri bancare pentru continuarea constructiilor, urmind ca ele sa fie garantate cu banii ce urmau sa fie incasati din contractele deja onorate. In aceste conditii, MTS Leasing si-ar fi putut continua activitatea. Demersurile pentru redresarea MTS Leasing prin gasirea unor finantatori in Germania au esuat, din cauza ca nu puteau fi acceptate ca si garantii imobile din Romania.

Andrei Dinga, administratorul Activ Line, firma care a virat in conturile MTS Leasing suma de 358.685 de euro pentru a deveni francizor al companiei germane, a declarat ca, din discutiile avute cu Theo Metzen, cea mai mare parte din banii incasati pentru avansuri, in jur de 80-90%, au fost folositi pentru constructii. Astfel, el considera ca judecatorul sindic ar putea inchide afacerea MTS Leasing fara pierderi semnificative, prin gasirea unor noi finantatori.

Pe de alta parte, faptul ca intelegerea semnata intre MTS Leasing si Active Line este datata 14 iunie alimenteaza suspiciunile pagubitilor. Surse reprezentind agentiile afirma ca acest act dovedeste ca, desi oficialii germani cunosteau situatia financiara critica in care se afla MTS Leasing, au continuat campania agresiva de francizare pe piata romaneasca.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.