Compania britanica British Airways si cea spaniola Iberia au anuntat joi ca au semnat acordul final de fuziune, urmand sa formeze un nou holding care se va numi International Airlines Group si va fi al treilea jucator european din domeniul aerian dupa venituri.

Termenii acordului sunt cei agreati in acordul de protocol semnat de cele doua companii pe 12 noiembrie. Fuziunea intre Iberia si British Airways se va incheia la finalul acestui an, dupa ce va primi aprobarea actionarilor celor doua companii, in cadrul adunarilor generale prevazute pentru luna noiembrie, scrie NewsIn citand The Wall Street Journal.

Asa cum a fost anuntat, fuziunea ar urma sa permita economii anuale de 400 milioane euro, dupa primii cinci ani.

Noul holding, care va di unul dintre cele mai mari grupuri aeriene din lume, va fi cotat pe pietele din Londra si Madrid. Grupul va detine 408 aparate de zbor si va transporta peste 58 de milioane de pasageri pe an, catre mai mult de 200 de destinatii, scrie Adevarul.ro. Companiile isi vor continua insa activitatile in mod autonom si vor continua sa opereze sub marcile actuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.