Care sunt punctele tari si slabe ale pietei de capital romanesti? Ce ii mai lipseste si cum pot fi dezvoltate bursele locale? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care speakerii prezenti ieri la conferinta Maturizarea pietei de capital, organizata de Wall-Street si Intercapital Inves, au oferit raspunsuri.

Pasol, Intercapital: Piata de capital romaneasca are si puncte tari

Piata de capital din Romania are cateva puncte tari, foarte importante si care uneori sunt scapate din vedere, sustine Razvan Pasol, directorul general al Intercapital Invest. El a afirmat ca printre avantajele pietei de capital locale se afla si emitentii importanti listati, piata instrumentelor cu venit fix in crestere si o piata de derivate dinamica. Totodata, piata fondurilor mutuale se afla la un nivel de dezvoltare semnificativa.

Craciun, Eureko Pensii: Romania se vede din ce in ce mai mica pentru fondurile de pensii

Fondurile de pensii aveau o expunere pe piata de capital de circa 12-13% la finalul lunii martie, iar aceasta va creste de-a lungul timpului. In aceste conditii, piata de capital din Romania se vede din ce in ce mai mica in ochii fondurilor de pensii, din cauza capitalizarii care stagneaza. Trebuie sa investim pe piete dinafara. De la distanta piata mai mare, piata se vede mai mica, a declarat Radu Craciun, director de investitii Eureko Pensii.

Ciorcilan, RCI: Dezvoltarea pietei de capital este un proiect politic

Daca guvernul roman ar privatiza companiile mari prin intermediul Bursei am putea vedea circa 10 miliarde euro din vanzarea participatiilor. Avem o piata care poate deveni un finantator major al Statului, dar inca mai este de lucrat”, a mai declarat directorul RCI.

Toia, CNVM: Nu toti brokerii din Romania sunt capabili sa gestioneze conturi globale

“Din punctul de vedere al CNVM, consider ca arbitrul pietei de capital a creat pana acum premisele pentru existenta unor instrumente financiare noi pe piata, ceea ce va conduce la lichiditate si dezvoltarea pietei de capital”, a declarat Radu Toia, director general al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

"Cu timpul vom evolua si noi in directia in care sunt obisnuiti investitorii instutionali sa lucreze, ceea ce inseamna prin conturi globale, dar va mai dura pana cand bursa de va dezvolta”, considera Toia. El a afirmat ca introducerea conturilor globale a durat mult timp deoarece nu toti brokerii din piata sunt capabili sa gestioneze conturi globale.

Citeste si:
Intercapital Invest, profit de 0,22 mil. lei in primul semestru
Intercapital Invest, profit...

Citeste integral discursurile speackerilor prezenti la conferinta organizata de Wall-Street si Intercapital Invest


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.