Daca anul trecut salariile la nivelul intregii piete s-au implinit cu 7,5%, potrivit unui studiu al companiei de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers, specialistii in resurse umane se asteapta in 2010 la o crestere cuprinsa intre 5-10%.

In ciuda crizei, mai sunt si companii care vor mari salariile angajatilor. Ce-i drept, nu va fi vorba de cresteri in masa, iar domeniile IT si financiar vor fi printre cel mai bine rasplatite.

Ca tendinta generala, salariile vor prezenta cresteri intre 5% si 10%, in medie, mai ales in companiile multinationale, care au prevazute astfel de salturi din dorinta de a pastra angajatii motivati chiar si in vremuri de criza”, afirma Florin Ochiana, HR operations manager al companiei de resurse umane Lugera & Makler.

Si Ovidiu Vilceanu, general manager al companiei de resurse umane Sales Consulting, cu birouri in Cluj si Bucuresti, anticipeaza o tendinta de crestere a salariilor, in marja 5-7% la nivelul intregii piete. Pe langa majorarea salariului fix, angajatii romani vor avea parte in acest an de o valoare si mai crescuta a venitului, provenita din regandirea pachetului de compensatii si beneficii, potrivit lui Vilceanu.

“Cu toate ca salariile fixe si veniturile vor inregistra o crestere in comparatie cu anul 2009, nu va mai exista o industrie “de varf”, asa cum era in 2008 cea financiar-bancara, care sa acorde mariri salariale atat de mari incat sa ridice artificial nivelul salarial national”, spune el.

Mai multe detalii despre cresterile salariale din 2010 cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.