Retailerul suedez de fashion H&M (Hennes&Mauritz) are in plan intrarea pe piata din Romania anul viitor, sau, cel tarziu,in 2012.

Surse din piata au declarat ca suedezii de la H&M sunt in negocieri cu mai multe centre comerciale finalizate din Bucuresti, printre variantele posibile numarandu-se Plaza Romania sau Sun Plaza. Oficialii Anchor Group, proprietarul centrului comercial Plaza Romania, nu au comentat insa aceasta informatie.

Unul din motivele pentru care consultantii imobiliari mizeaza pe intrarea celor de la H&M pe piata locala in urmatorii doi ani este nivelul scazut al chiriilor si gradul de neocupare din piata de retail, scrie Wall-Street.

"Este foarte greu pentru un proprietar de mall din Bucuresti sa mai obtina acum o chirie de 30 euro/mp/luna, iar pentru un centru comercial dintr-un oras secundar este greu sa obtina o chirie mai mare de 17-18 euro/mp/luna”, a incheiat Sorin Scurtu, de la Krammer & Wagner.

H&M opereaza in 36 de tari, avand peste 2.000 de magazine si 74.000 de angajati. Cea mai mare piata este Germania, urmata de Marea Britanie si Suedia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.