Eficienta oricarei persoane nu tine atat de mult doar de ea, cat tine de oamenii cu care respectiva persoana lucreaza si de modul in care aceasta cladeste un rezultat solid impreuna cu echipa sa. In toata aceasta poveste comunicarea este extrem de importanta, iar unul din modurile in care ea poate fi imbunatatita este teambuindingul.

Educatia obisnuita din zilele noastre, din scoala sau din familie, este individualista. Scoala ne invata "fiecare pentru el", ceilalti ne sunt concurenti sau dusmani, si nicidecum persoane de la care putem afla de diferite oportunitati sau avantaje potentiale. Astfel, copiii invata de mici sa fie egoisti, ceea ce mai tarziu duce la nestiinta adultilor de a comunica si stabili relatii interpersonale folositoare, iar in final lasa individul prada izolarii si alienarii.

O solutie la aceasta problema, a nestiintei de a comunica este teambuidingul. Aceasta activitate, despre care inca putina lume stie ceva, ne ofera acea ocazie cand ai prilejul ca prin distractie sa ajungi la performanta, si ne lasa din cele mai placute amintiri. La un teambuinding inveti sa comunici mai bine si cunosti abilitatile persoanelor cu care lucrezi, afli pe cine te poti baza in anumite situatii, la ce se descurca fiecare mai bine si multe alte lucruri extrem de utile in orice organizatie.

Poate ca partea cea mai importanta a jocurilor de tip teambuilding este ca nici nu-ti dai seama de scopul lor ci doar te trezesti imbogatit spiritual. Si mai relaxat.

Jocurile de tip nou au ca rol deprinderea mecanismelor de colaborare sau de cooperare si au ca scop cresterea gradului de participare individuala in cadrul unui grup si formarea capacitatii de rezolvare in colectiv a unor probleme. Ele pot servi la imbunatatirea spiritului de echipa, desfiintarea barierelor si stereotipurilor psihologice, cresterea increderii in sine a participantilor, cresterea tonusului si conditiei fizice si mintale a jucatorilor, cresterea solidaritatii si responsabilitatii.

Toate aceste beneficii ale teambuildingului si multe alte din secretele sale, sunt prezentate mai pe larg de catre Serban Derlogea in cartea Teambuilding. Cartea poate fi gasita la editura Almatea in colectia cunoastere si Autoeducare Motivationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.