Grupul Tengelmann, care detine lantul de magazine Plus, a decis sa isi vanda reteaua de magazine de pe pietele din Romania si Bulgaria. Termenii tranzactiei nu au fost inca dati publicitatii.

Reteaua Plus are in prezent 96 de magazine in Romania, cu 2000 de angajati, in timp ce in Bulgaria reteaua numara 23 de magazine cu un numar de 820 de salariati, potrivit Wall-Street.ro.

Dupa o evaluare atenta a tuturor optiunilor, am decis sa vindem aceste subsidiare grupului international Lidl”, spune Karl-Erivan W. Haub, managing partner al Tengelmann Group.

Ambele subsidiare Plus sunt lideri de piata in cele doua tari. Lidl nu are operatiuni nici in Bulgaria, nici in Romania. Toti angajatii subsidiarelor Plus vor fi de asemenea preluati de grupul Lidl. Vanzarea celor doua subsidiare mai are nevoie de aprobarea autoritatilor competente in domeniul concurentei.

Nemtii de la Lidl tatoneaza de mai multi ani piata romaneasca si pana acum si-a amanat intrarea in forta pe piata locala din cauza preturilor mari la imobiliare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.