Senatorul PDL Radu F. Alexandru a declarat astazi ca jurnalista Andreea Pora ar fi o solutie fericita la conducerea televiziunii publice, sugerand implicit necesitatea plecarii din functie a actualului presedinte-director general al TVR, Alexandru Sassu.
"Am discutat cu ea si personal am fost foarte suparat ca nu intelege ca e datoare sa faca un pas in sensul asta, pentru ca este o profesionista desavarsita, un om cu experienta in radio si televiziune si sunt sigur ca este un om cu o vocatie a independentei absolut inatacabile", a declarat Radu F. Alexandru, la Realitatea FM, potrivit NewsIn.

Senatorul PDL a mai spus ca raportul de activitate pe 2008 al Societatii Romane de Televiziune a fost respins ieri de comisiile reunite de cultura si mass-media ale parlamentului din cauza "audientei tot mai scazute" dar si a proastei gestionari a resurselor financiare.

"Televiziunea nationala ar trebui sa fie undeva in top, nicidecum pe locul 6, cu o scadere care arata ca numarul telespectatorilor a ajuns la 100.000", reproseaza Radu F. Alexandru.

El aduce drept comparatie cazul radioului national, condus de Maria Toghina, "un post pretuit de toata lumea, cu o mare audienta si care face fata, fara niciun fel de inhibitii si dificultate, pe o piata in care concurenta este extrem de acerba". De aceea, ca membru in Comisia de Cultura a Senatului, Radu F. Alexandru spune ca n-ar avea nicio rezerva ca actualul presedinte-direct general al radioului public sa-si pastreze functia chiar daca i-a expirat mandatul.

Primul pas spre inlaturarea lui Alexandru Sassu de la sefia TVR a fost facut ieri, in momentul in care Comisiile de Cultura ale Parlamentului au respins raportul de activitate pe 2008 al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), dupa cum noteaza paginademedia.ro, citand mai multe surse.

Practic, daca si plenul Parlamentului va face acelasi lucru, Alexandru Sassu, presedintele-director general al SRTv, va fi demis impreuna cu intreg Consiliul de Administratie al Postului public.

Pe de alta parte, raportul de activitate al Radioului public a fost aprobat, in unanimitate, de Comisiile de Cultura, noteaza aceeasi sursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.