Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a fost recunoscuta de catre Guvernul Romaniei, miercuri, dobandind astfel personalitate juridica, precizeaza un comunicat al institutiei.

Conform deciziilor adoptate de Adunarea Generala a Membrilor sai, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti s-a desprins din cadrul CCIRB la data de 15 aprilie, fiind succesoarea si continuatoarea Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, constituita in 1868. Conform statutului sau, CCIB este o organizatie autonoma, neguvernamentala, de utilitate publica, destinata promovarii intereselor membrilor sai.
Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti isi are sediul in Bd. Octavian Goga, nr. 2, avand in patrimoniu 50 la suta din aceasta cladire, precum si toate imobilele aflate in posesiunea Camerei de Comert si Industrie a Bucurestiului in 1949.

Membrii CCIB sunt oameni de afaceri bucuresteni, care au facut anterior parte din CCIRB si isi desfasoara activitatea in cadrul Sectiunilor Industrie, Comert-Turism si Servicii.

Presedintele CCIB este Stefan D. Popa, iar vicepresedinti sunt Nicolae Vasile si Constantin Rasnoveanu, presedintii Sectiunilor Industrie, respectiv Comert-Turism. Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti reprezinta interesele celei mai numeroase si puternice comunitati de afaceri la nivel national, cu cea mai mare pondere in PIB, in comertul exterior si in investitiile straine. CCIB isi propune - printre altele - intensificarea preocuparilor vizand imbunatatirea raporturilor de conlucrare si colaborare dintre mediul de afaceri bucurestean si autoritatile centrale si locale.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.