Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala a pus sechestru pe bunurile firmelor lui Cristian Burci. Astra Vagoane si Romvag Caracal, doua dintre firmele omului de afaceri, sunt datoare la stat cu 120 de milioane de lei. Firmele sunt in executare silita din octombrie, iar ANAF a decis, in cele din urma, sa puna sechestru pe bunurile companiilor.

Contactat de QMagazine, Cristian Burci a declarat: "Totul este in regula. Si noi avem de incasat TVA de la stat. Se va face compensarea si nu vor fi probleme".

Sorin Blejnar, presedintele ANAF a declarat pentru QMagazine: "Nu stiu nimic de firmele domnului Burci. Eu am dat dispozitie inspectorilor ca sa inceapa executarea silita a companiilor cu datorii la stat indiferent cine e in actionariatul acestora. Daca si firmele omului de afaceri au datorii la stat, atunci ele vor fi executate silit. Aceasta este legislatia din tara noastra". Blejnar a adaugat ca daca firmele lui Cristian Burci au de recuperat TVA se va face ulterior compensarea. Ca urmare, Fiscul incepe executarea silita a firmelor cu datorii desi acestea au cereri de compensare pe rol. Procedura presupune poprirea conturilor si sechestrul pe bunuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.