Contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov, in valoare de 1,5 miliarde euro, va fi semnat in cursul zilei de luni de ministrul transporturilor si infrastructurii Radu Berceanu si de reprezentantii consortiul Vinci-Aktor.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, declara in 17 noiembrie ca, daca pana la finele anului 2009, nu va fi semnat contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov, reiese ca asocierea care a castigat licitatia nu mai este interesata de punerea in practica a proiectului.

Potrivit NewsIn, contractul de concesiune al autostrazii Comarnic-Brasov a fost castigat de consortiul format din firmele Vinci Concessions SAS, Aktor Concessions S.A., Vinci Construction Grand Projets SAS si Aktor SA, valoarea totala a acestuia fiind de 1,507 miliarde euro.

Concesiunea presupune ca firmele sa construiasca autostrada din fonduri proprii, urmand ca de la data cand se preia amplasamentul statul sa achite pe o perioada de 26 de ani 180 milioane de euro pe an.

Tronsonul Comarnic-Brasov are o lungime de 58 km si este considerat cel mai dificil tronson din cadrul viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.