Toate institutiile teritoriale au revenit in sistemul cameral national
Un conflict ce dureaza de aproape trei ani s-a incheiat, la inceputul acestei saptamani, prin evenirea in cadrul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a tuturor Camerelor judetene. Acestea fusesera impartite in doua tabere: una dintre ele solicita separarea CCI Bucuresti si constituirea ca institutie teritoriala, alta pleda pentru functionarea Camerei bucurestene la comun cu cea nationala. Insa motivul discordiei a disparut prin separarea patrimoniului Camerei din Bucuresti de cel apartinand Camerei nationale.

Acum Bucurestiul are o institutie distincta, acceptata ca membru al CCIR alaturi de celelalte Camere teritoriale. Inclusiv valorile mobile din sediul central al CCIR au fost impartite 50%-50% intre Camera nationala si CCI Bucuresti, acesteia din urma revenindu-i si drepturile de proprietate asupra terenurilor si imobilelor ce au apartinut CCIMB pana in 1949. "Dezideratul Camerelor teritoriale s-a implinit, si Camera nationala abia acum incepe sa functioneze asa cum a fost conceputa in 1990", ne-a declarat vicepresedintele CCIR, Mihail M. Vlasov.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.