Programul Prima Casa ar putea fi modificat pentru a sustine nu numai sectorul imobiliar, ci si pe cel al constructiilor, insa autoritatile romane ar trebui sa discute o astfel de modificare si cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana, a spus ministrul desemnat al finantelor, Sebastrian Vladescu.

"Programul Prima Casa ar putea fi modificat, in conditiile in care are o sustinere strict pentru piata imobiliara, si ar putea sustine si sectorul constructiilor. Astfel de programe exista in Europa si cred ca-l putem modifica (n.r. pe cel din Romania). Avem un plafon neutilizat si-l putem folosi pentru a incuraja mai ales constructia de locuinte", a spus Vladescu, citat de NewsIn.

El a adaugat ca derularea unui astfel de program trebuie realizata in dialog cu autoritatile locale si considera ca exista posibilitati de finantare pentru extinderea programului la acest nivel.

Mai multe detalii despre extinderea programului "Prima Casa" pentru sectorul constructiilor cititi in Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.