Banca Comerciala Romana (BCR) continua ascensiunea in ierarhia celor mai puternice banci din lume, ajungand, pe un onorant loc 332, reprezentand un salt de 40 locuri in clasamentul realizat de prestigioasa revista britanica The Banker, totodata banca fiind pe locul sase intre bancile din Europa Centrala si de Est.

"The Banker", liderul publicatiilor de profil din intreaga lume, a publicat clasamentul mondial al primelor 1000 de banci comerciale, alcatuit dupa capitalul de rangul unu, ce cuprinde capitalul propriu si rezerve, definind puterea unei banci de a acoperi pierderi actuale sau potentiale, inregistrat la 31 decembrie 2004.

BCR este cotata cu urmatorii indicatori, rezultati din activitatea pe anul 2004 a bancii:

- puterea bancii, capital de rangul unu - 1.231 de milioane de dolari, in crestere cu 16 la suta fata de 2003, valoare care aseaza BCR pe primul loc in Romania si pe locul sase in Europa Centrala si de Est.

- marimea activelor - 8.693 de milioane de dolari, cu 30,2 la suta mai mult ca la 31 decembrie 2003.

- soliditatea bancii, raportul capital-active - 14,17 la suta, indicator la care BCR se claseaza pe locul 88 in lume.

- eficienta activitatii bancare, BCR fiind cotata cu o rata a profitului raportat la active de 3,42 la suta, ce situeaza BCR pe locul 57 in lume si cu un raport costuri-venituri de 53,7 la suta.

BCR este cea mai importanta banca din Romania, avand in prezent 325 sucursale si agentii in intreaga tara, unitati in toate orasele cu peste 10.000 de locuitori, banca punand la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce.

De asemenea BCR emite 13 tipuri de carduri de credit si debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM, aproape 1.000, numarul clientilor crescand constant ajungand in prezent la circa 4,9 milioane, din care 90 la suta sunt clienti persoane fizice.

BCR se prezinta astazi ca cel mai important grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcata prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.

Banii Nostri

Sursa: Banii NostriTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.