Romania ocupa primul loc in Europa si penultimul loc in top 10 tari din lume in ceea ce priveste puterea de cumparare a managerilor, conform raportului global de remunerare pe posturile de management realizat de gigantul in consultanta si management Hay Group.

Romania se afla in fruntea clasamentului european si pe locul 9 la nivel mondial pentru al doilea an consecutiv, atat in privinta puterii de cumparare a managementului, cat si a diferentei salariale dintre top manageri si angajatii in functii administrative, potrivit Alinei Popescu, reward manager in cadrul Hay Group Romania. “Aceasta pozitionare nu ne-a surprins si se explica prin taxa unica de 16%, mult mai mica decat in tarile din Europa de Vest, dar si de costul vietii mai scazut din Romania, comparativ cu a tarilor din Europa Centrala”, explica Alina Popescu.

Harry Meintassis, general manager Hay Group Romania, afirma ca diferenta dintre puterea de cumparare a managerilor din tarile cu o economie in curs de dezvoltare si cei din tarile cu o economie deja matura probabil va creste in urmatorul an.

Mai multe detalii despre puterea de cumparare a managerilor in lume cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.