Pe piata romaneasca a televiziunilor digitale prin satelit a aparut un nou actor. Este vorba despre Focus Sat, lansat la sfarsitul saptamanii trecute.

"Am inceput sa lucram la primul proiect romanesc de televiziune digitala prin satelit, cu mai mult de doi ani inainte de lansare. A fost un proiect dificil, dar foarte interesant. Ne bazam pe o strategie de piata dinamica si foarte creativa, precum si pe tehnologie de ultima ora" a declarat presedintele Focus Sat Romania, Cristinel Popa. El spera ca televiziunea prin satelit va fi un succes, cu atat mai mult cu cat din luna mai, UPC, unul din cei mai mari jucatori din lume de pe piata televiziunii (prin cablu si satelit) a cumparat 50% din actiunile Focus Sat.

Focus Sat foloseste o platforma de televiziune DTH. Platformele de televiziune DTH (Direct To Home) au avantajul ca ofera abonatilor lor o claritate a imaginii si a sunetului asemanatoare cu ale unui DVD. O platforma DTH acopera in totalitate teritoriul tarii, ceea ce reprezinta un alt avantaj al acestui gen de televiziune.

KIT -ul de receptie satelit cuprinde: o antena de receptie satelit (de mici dimensiuni - 60 cm), LNB-ul pentru antena, sistemul de prindere al antenei, cablu coaxial si conectica specifica, cartela de acces a serviciului DTH. Kitul complet il costa pe client 9.900.000 lei (990 RON). O data ce echipamentul este instalat la domiciliul abonatului, acesta este gata sa receptioneze programele de televiziune dorite. Abonatul nu trebuie decat sa-si achizitioneze cartelele preplatite ale operatorului DTH pentru a putea sa isi incarce contul personal (similar ca si in cazul operatorilor de telefonie mobila).

In cazul in care clientul ajunge foarte aproape de terminarea creditului din contul sau, acesta va primi un mesaj pe ecranul televizorului prin care i se reaminteste acest aspect. Daca nu mai vrea sa receptioneze o perioada posturi de televiziune (nu are bani sau este plecat in concediu), nu este nici o problema, nefiind un serviciu care este facturat.Grila de programe are in prezent 37 de posturi, iar in curand vor putea fi vizionate HBO, Cinemax, AXN si programe de filme in regim PPV (pay-per-view). De asemenea se pot receptiona 20 de posturi radio. Exista programe tv si radio necodate pe satelitul Thor ce pot fi receptionate cu acest receptor: OTV, DDTV etc.

Dupa 1 noiembrie, vor fi disponibile 3 pachete: Satelit, Satelit Plus si Satelit Max. Fiecare va costa 189.000 lei (18,9 RON). Satelit Plus si Satelit Max pot fi achizitionate numai cu pachetul de baza - Satelit. Pretul nu include TVA. Pana la 1 noiembrie, abonatii pot viziona promotional toate programele disponibile.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.