Termenul-limita de depunere a scrisorilor de intentie pentru privatizarea celei mai mari banci din Romania, Banca Comerciala Romana, expira astazi la orele 17.00.

Este de asteptat ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) sa primesca scrisori de intentie din partea Banca Intesa, Deutsche Bank, Fortis si BNP Paribas, Citigroup, Millennium BCP (Banco Commercial Portugues SA), Dexia, precum si Banca Nationala a Greciei (BNG). Intentia BNG i-a fost prezentata premierului Calin Popescu Tariceanu marti seara, la Atena, de catre un reprezentant al institutiei.

Anuntul de privatizare a BCR prevede vanzarea catre un investitor strategic fie a unui pachet de 50% plus una din actiunile institutiei de credit, fie o participatie de 61,8825%.

Astfel, in varianta vanzarii pachetului mai mare, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Finance Corporation (IFC) vor renunta in totalitate la participatiile lor, reprezen-

tand fiecare 12,5% plus o actiune din capitalul BCR. In cealalta varianta, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) isi va vinde participatia sa de 36,8825% minus doua actiuni, iar cele doua institutii financiare internationale vor completa pachetul transferat investitorului strategic cu diferenta pana la 50% plus o actiune.

BCR va lansa pe piata internationala de capital, in luna septembrie, o emisiune de obligatiuni in valoare de minimum 300 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al bancii.

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.