Aproximativ trei sferturi (78%) dintre studenti romani petrec zilnic cel putin trei ore in fata calculatorului, in timp ce peste 70% folosesc Internetul ca principala sursa suplimentara de studiu, arata un studiu realizat de Hermes Advisors comandat de Intel Romania.
O treime dintre studenti participanti la studiu petrec in fiecare zi pana la sase ore in fata computerului, timp in care comunica online (chat) si cauta informatii pe Internet. De asemenea, cand vine vorba de surse suplimentare de studiu, 72% dintre tineri folosesc in principal Internetul, astfel fiind cea mai utilizata metoda de cautare a informatiilor pentru completarea sarcinilor de student, informeaza Wall-Street.

Mai mult de jumatate (65%) dintre studenti sustin ca folosesc Internetul ca mijloc de comunicare si de divertisment, printre activitatile preferate aflandu-se mesageria instant, posta electronica, blogurile si retelele sociale. Aproape toti tinerii (93%) folosesc Internetul de acasa, in timp ce doar 2% dintre acestia folosesc computerele din salile facultatilor.

Studiul mai releva ca PC-ul (personal computer) a devenit un instrument indispensabil pentru studenti atat pentru invatare cat si pentru relaxare. 98% din studentii chestionati detin acasa un computer, 35% detin doua calculatoare, 14% au declarat ca au mai mult de trei computere, iar 1% nu au un astfel de sistem.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.