Vanzarile totale ale companiei Hewlett-Packard (HP) Romania pentru anul 2004, atat din vanzari directe cat si prin distribuitori, vor depasi 100 de milioane de euro, in crestere cu 24% fata de anul 2003, a declarat Radu Enache, director general HP Romania (foto). Pentru 2005 HP Romania estimeaza o crestere a veniturilor totale cu inca 15%, iar pentru 2007 tinteste o dublare a vanzarilor.

Potrivit directorului general al HP Romania, toate departamentele au fost profitabile in 2004, incepand de la cel de solutii tehnologice, de sisteme personale, precum si departamentele de imprimare si prelucrare a imaginii. In momentul de fata HP are cea mai diversificata oferta de servere, inregistrand cresteri mari in veniturile provenite din sistemele business-criticial cu peste 91% fata de anul precedent. Veniturile obtinute din vanzarea solutiilor software pentru mediile IT au inregistrat o crestere spectaculoasa de peste 170% datorita dezvoltarii unei serii de proiecte cu companii importante din telecomunicatii, a precizat Enache, mentionand ca HP dispune de o echipa puternica si matura care poate realiza proiecte la cheie, nu numai in tara noastra, dar si in Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova si Serbia.

HP este un furnizor global de produse, tehnologii, solutii si servicii pentru toate categoriile de utilizatori de la consumatorul de rand pana la marile corporatii. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipamente de calcul, servicii globale si solutii de prelucrare digitala a imaginii. Compania Hewlett-Packard este prezenta pe piata romaneasca din anul 1975, din 1997 fiind deschisa o reprezentanta in Romania si apoi, in mai 2000, infiintarea societatii comerciale Hewlett-Packard Romania.

Investitiile HP Romania in 2004 se ridica la circa 2 milioane dolari, acestea vizand noi sedii si dotarile acestora. HP Romania are in prezent 170 de angajati din care 45% lucreaza in sectorul de servicii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.