Produsul Intern Brut pe cap de locuitor al Romaniei, calculat la paritatea puterii de cumparare, va reprezenta, in anul 2015, mai putin de 40% din media inregistrata la nivelul Uniunii Europene largite, potrivit estimarilor Institutului de Studii Economice Internationale de la Viena (WIIW), informeaza Mediafax. Raportul referitor la tarile in tranzitie include si date despre state cum ar fi Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Macedonia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Rusia si Ucraina.

Prognoza inclusa in studiu are la baza o crestere economica pentru tarile in tranzitie cu doua puncte procentuale peste ritmul consemnat in Uniunea Europeana extinsa, in perioada 2004-2015. Conform prognozelor WIIW, nivelul PIB din Romania si Bulgaria va creste fata de nivelul actual, aflat in jurul unei ponderi de 30% din media UE.

Cu toate acestea, in 2015, Romania si Bulgaria vor inregistra, alaturi de Ucraina, o valoare a PIB/locuitor sub nivelul de 40% din media UE. Nivelul din Bulgaria, Romania si Macedonia se va situa in partea superioara a intervalului de 30-40%, in vreme ce Ucraina va avea un PIB/locuitor cu putin peste 30% din indicatorul mediu comunitar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.