Doua retele de magazine din Franta si Austria vin in Romania o piata tot mai tentanta

Un nou magazin din reteaua "Mr. Bricolage", locul trei in Franta in domeniul amenajarilor, va fi prezent in Romania incepand de anul viitor. Printr-un sistem de franciza, compania va deschide in Bucuresti primul magazin, care se va numi Bricoexpert. Actionarul principal al societatii romano-franceze SC Brico Expert SA, infiintata in noiembrie anul trecut, este Cezar Rapotan (80%). Din structura actionariatului mai fac parte "Mr. Bricolage" (20%) si alte persoane fizice.

Istoria unei colaborari

Francezii de la "Mr. Bricolage" pusesera ochii pe Romania inca de anul trecut, dar dupa o cercetare amanuntita au vazut ca trebuiau sa scoata prea multi bani din buzunar, o suma de ordinul a cateva sute de mii de euro. In aceste conditii, se punea problema daca n-ar fi fost mai bine sa gaseasca un investitor. In plus, francezii au incercat sa impuste doi iepuri deodata: voiau sa deschida in acelasi timp magazine in Romania, dar si in Bulgaria.

In cele din urma, "Mr. Bricolage" a incheiat un contract in sistem de franciza cu SC Arabesque SRL din Galati, proprietara terenului din Bucuresti, cunoscuta pe piata romaneasca ca importator si distribuitor de materiale pentru constructii.

Primul magazin va fi inaugurat la inceputul anului viitor in Bucuresti si va fi amplasat la intersectia strazilor Mihai Bravu si Calea Vitan, vizavi de magazinul Prosper. "Societatea (SC Arabesque - n.r.) a primit deja autorizatia de constructie, iar lucrarile vor incepe luna viitoare", declara Max Danilov, actionar la Brico Expert SA. Valoarea declarata a constructiei depaseste 19 miliarde de lei, potrivit autorizatiei de la primarie.

Baumax are filiala in Romania

Lantul austriac de magazine de bricolaj Baumax a deschis o filiala in Romania la inceputul acestui an. Programul de investitii al companiei austriece prevede deschiderea, pe termen mediu, a 30 de magazine in tara noastra. Potrivit unor surse din piata, primele magazine vor fi in Cluj si Braila. Grupul detine peste 120 de magazine in Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia si Croatia.

Retele de bricolaj in Romania

1996 - Metro Cash&Carry
2001 - Selgros
2002 - Bricostore, Praktiker

Cine este "Mr. Bricolage"

Al treilea jucator pe piata franceza in domeniul bricolajului, avand o cota de piata de 13,5a in 2003. Compania detine la ora actuala aproape 600 de magazine in Franta, Belgia, Spania, Andorra, Madagascar, Argentina, Uruguay, Bulgaria si Maroc. Cifra de afaceri a "Mr. Bricolage" a depasit anul trecut 1,7 miliarde de euro.
Amplasare: Mihai Bravu
Autorizatie de constructie din 26.06.2005
Suprafata construita - 3.000 mp
Valoare declarata - aproximativ 550.000 de euro.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.