Motocicletele si jocurile de noroc sunt singurele afaceri care au crescut anul acesta. Pe de alta parte, nici vanzarile de marfuri alimentare n-au dus-o foarte rau, acestea scazand cu numai trei procente in primul semestru, comparativ cu aceeasi perioada din 2008. In schimb in comertul cu masini a lovit dezastrul.
Vanzarile de motociclete si cele ale salilor de jocuri de noroc au fost in primul semestru cu 17,7%, respectiv 7,6% mai mari decat in prima jumatate a anului trecut, rezulta din datele Institutului National de Statistica analizate de Money.ro.

Vanzarile de motociclete, scutere si mopede au fost anul trecut 15.706 unitati, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Grosul vanzarilor a fost reprezentat de scutere, iar dintre aceastea cele mai cumparate au fost cele chinezesti, aduse de Rich Motors. Liderul pietei a vandut aproape 10.000 de bucati, fiind urmat la mare distanta de constructorul francez Peugeot care a vandut peste 1.000 de scutere.

Daca piata motocicletelor este abia la inceput, avand in vedere baza redusa de vanzari de la care pleaca, al doilea campion si ultimul la capitolul sold pozitiv pe 2009, piata jocurilor de noroc, pleaca de la o baza solida. Mai precis, cifra de afaceri din domeniu pe anul trecut a fost de peste 1,25 miliarde de euro.

Cititi mai multe pe Money.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.