Compania coreeana Samsung este interesata de preluarea unor firme romanesti din domeniul laminarii si producerii de tubulatura din metale neferoase, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC).

Firma intentioneaza sa dezvolte in Romania, in perioada urmatoare, o serie de proiecte de investitii, primul dintre acestea vizand societatea Otelinox.

"Intentiile companiei Samsung au fost prezentate secretarului de stat in cadrul MEC, Eugen Tapu Nazare, la Seul, cu ocazia celei de a doua sesiuni a Comitetului de cooperare Industriala dintre Romania si Republica Coreeana", se mai arata in comunicat.

Un alt domeniu de interes pentru compania coreeana include proiectele de modernizare a infrastructurii.
Samsung intentioneaza sa puna in functiune un sistem de informatizare a traficului in Bucuresti si sa dezvolte proiectul Power Line Communications, aflat pe lista testelor-pilot la Electrica. Tehnologia mentionata permite transmisii in banda larga prin intermediul liniilor electrice aeriene de joasa si medie tensiune existente. Astfel, nu este necesara alocarea unui spectru de frecventa ca in cazul tehnologiilor fara fir.

Otelinox, specializata in producerea de table si benzi inoxidabile laminate la rece si laminate finite, a fost privatizata in luna octombrie a anului 1997, cand firma Samsung Deutschland a cumparat, de la fostul Fond al Proprietatii de Stat, 51 la suta din actiuni.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.