Linia aeriana nationala Tarom a demarat la 1 septembrie implementarea sistemului Winglet pe toate cele patru aeronave de tip Boeing 737-700 din flota, costurile urmand sa se reduca cu 650.000 de dolari pe an.
"In prezent, compania Tarom detine si trei avioane de tip Boeing 737-800, care au fost echipate din fabricatie cu sistemul Winglet. Montarea dispozitivelor Winglet pe cele patru aeronave ale companiei TAROM de tip Boeing 737-700 va aduce o reducere a consumului de combustibil de aproximativ 1.000 de tone metrice pe an, echivalentul unei economii de aproximativ 650.000 de dolari. Cele patru avioane de acest tip din flota companiei zboara, in total, aproximativ 12.000 de ore pe an", au declarat reprezentantii companiei, potrivit Wall-Street.

Masura luata de conducerea Tarom face parte din strategia companiei de a reduce costurile si de a eficientiza operarea aeronavelor atat din punctul de vedere al consumului de combustibil, cat si din cel al impactului lor asupra mediului inconjurator, mai adauga oficialii companiei.

Sistemul Winglet este un dispozitiv care se monteaza in capatul aripilor, reducand rezistenta la inaintare si imbunatatind performantele aeronavei echipate.

Montarea sistemului Winglet mareste atat raza de actiune a aeronavelor, cat si viteza si altitudinea de croaziera, avand in acelasi timp, un impact pozitiv asupra mediului: reduce consumul de combustibil al aeronavelor cu pana la 3%, ceea ce inseamna o diminuare a nivelului de emisii poluante cu pana la 3 procente. In plus, avioanele echipate cu astfel de dispozitive au un impact fonic redus, la decolare zgomotul fiind diminuat cu pana la 6,5%.

Cititi mai multe in Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.