"Presiune" pare a fi cuvantul de ordine in aceasta perioada, atat in ceea ce priveste conducerea unei companii, cat si in privinta gestionarii relatiei manager-angajat. Chiar si asa, sunt cateva greseli pe care un bun manager ar trebui sa le evite.
Iata cateva greseli pe care niciun bun manager nu ar trebui sa le comita, potrivit Wall-Street:

  • Marius Ghenea, presedintele FiT Distribution, care detine magazinul PCfun.ro, considera ca o greseala care trebuie evitata este promovarea angajatilor pe alte criterii decat cele de merit. “Daca angajatorul incalca, fie si o singura data, aceasta regula, va crea un precedent extrem de periculos si toata organizatia ar risca sa nu mai fie meritocratie”, subliniaza acesta. Totodata, in aceasta perioada cand reducerile de personal sunt la ordinea zilei, un bun manager ar trebui sa nu trebuie sa se ghideze dupa principiul "trebuie sa reducem numarul angajatilor cu 20%", deoarece daca pentru o firma aceasta medota poate fi una benefica, unei alteia ii poate afecta serios eficienta de ansamblu.
  • O alta greseala care trebuie evitata de manageri este: a-i da altcuiva treaba de a face concedierile, sustine Reuven Havar, directorul general al AFI Europe Romania. „Cu totii stim ca in aceasta perioada multe companii fac concedieri. Este unul din cele mai neplacute joburi: sa chemi un angajat in biroul tau, sa-l privesti in ochi si sa-i spui ca postul lui nu mai exista. Nu numai ca nu mai are loc in compania ta, dar este posibil sa nu aiba nicaieri loc in urmatoarele luni”, explica Havar.
  • "Sa nu se inchida intr-un turn de fildes", este greseala pe care Catalin Mahu, proprietarul firmei Trotter Restaurant, care controleaza restaurantele La Mama, considera ca niciun bun manager nu ar trebuie sa o faca. Mahu este de parere ca un bun manager trebuie sa-si respecte angajatii, sa discute cu acestia si sa gaseasca solutii pentru a trece de aceasta perioada.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.