Dupa plecarea presedintelui Basescu si a premierului Tariceanu de la bancomatul aflat in fata Alpha Bank, un grup de bancheri au ramas la o discutie colocviala cu vicepremierul George Copos. Radu Ghetea, vicepresedintele bancii la care a venit suita oficiala, i-a invitat pe cei prezenti sa verifice functionalitatea sistemului. Chiar el a scos bani de la bancomatul aflat pe strada si a inceput sa schimbe lei vechi cu lei noi. "Change, change!", s-au auzit cateva voci din asistenta, rostind un cuvant familiar valutistilor din fata hotelurilor.

Ghetea s-a oferit sa-i schimbe chiar si guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, echivalentul a cinci milioane de lei, pentru ca acesta se plangea ca are buzunarele prea pline. Seful Bancii Nationale a reusit cu greu sa adune aceasta suma dintr-un amestec de lei vechi si noi. In schimbul banilor amestecati, Radu Ghetea i-a dat guvernatorului o hartie de 500 de lei noi inscriptionata destul de vizibil cu litere mari si rosii: "Specimen".

Dupa ce Mugur Isarescu a pus-o linistit in buzunar, un ziarist i-a atras atentia sefului BNR ca a fost pacalit. Un hohot de ras general a spart linistea miezului de noapte, dupa care Radu Ghetea a inlocuit specimenul cu o bancnota valabila. Sa speram ca populatia va fi mai vigilenta decat guvernatorul Bancii Nationale la manuirea banilor, fie ei vechi sau noi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.